Over Chris

Mijn inspiratie haal ik uit jarenlange vipassana meditatie training, bij leraren in binnen en buitenland zoals: Jotika Hermsen, Frits Koster, Christina Feldman, Akincano Weber, Martine Batchelor en Sayadaw U Kundula. Ik begon met mediteren rond 1998 vanuit een chaotisch leven. Mindfulness beoefenen vormt sindsdien een rode draad in mijn leven: is dan weer verrassend, soms lastig vanwege een oude valkuil en telkens mag je opnieuw beginnen! Het proces van aandacht belichamen, het hart openen, telkens weer er bij zijn biedt verbondenheid en ruimte. Deze ervaring en het leertraject bij Bodhi College inspireert me om de Dhamma door te geven.

Ik hoor bij de eerste groep Mindfulness en Compassie trainers in Nederland en heb een eerstegraads bevoegdheid. Ik ben lid van de VMBN, beroepsvereniging voor mindfulness trainers in Nederland en Vlaanderen. Lid Mindfulness Register én Categorie-1 lid VMBN.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden mijn trainingen: https://www.vmbn.nl/wat-is-mindfulness/vergoedingsmogelijkheden/

Ik ben als meditatie leraar lid van het collectief VipassanaNu.

We omschrijven onze kwaliteitseisen op de website: https://www.vipassana.nu/belangrijke-kwaliteiten-voor-retraitebegeleiders/

Opleiding

Ook de chi kung, en de Appreciative Inquiry invalshoek dragen bij aan mijn plezier in de ontmoeting met de ander. In verschillende rollen – als wijkverpleegkundige, socioloog, trainer, vrijwilliger- lever( de) ik mijn bijdrage op het snijvlak van werk, contemplatie, gezondheid,

Ik werk graag samen, zet me in voor vrouwen in Amsterdam Noord vanuit Stichting Malak. En ik schreef een boek over pauzeren: om ook mijzelf te herinneren aan het belang van stil staan, uitrusten. Ruimte scheppen voor reflectie, voor creativiteit en voor het maken van bewuste keuzes gaat niet vanzelf…. Bij het boek ‘Adempauze, mindful aan het werk ‘ (Uitgeverij Ten Have, 13e druk). kun je ook audio oefeningen beluisteren.

En verder? Ik geniet van buiten zijn, tekenen, schilderen, samen zijn. Ik dank de vele cursisten waar ik al een eindje mee opliep en verheug me er op nog velen te mogen inspireren op het pad van wijsheid.

Reacties lezers op Bol.com

“Praktisch geschreven en de cd met korte meditaties is bijzonder prettig ingesproken.’ ‘Praktisch boekje: lekker compact, herkenbare (werk)situaties”

“Ik merk de verfrissende werking van continuïteit in opmerkzaamheid. Er is herkennen van de innerlijke attitude, het meer oplossen van pijn en ongemak en ook de spontane vreugde die in dit moment kan opkomen.”

Mindfulness zie ik als een levenshouding waarbij stil staan bij de innerlijke wereld en helder waarnemen kan leiden tot nieuwe keuzen